Upseerikerhon tilat
Monipuolista ja arvokasta

Lappeenrannan Upseerikerhon tilat soveltuvat monenlaisiin arjen ja juhlan tuomiin tarpeisiin. Juhlasaliimme mahtuu seminaari- ja esitelmätilaisuuksissa hieman toistasataa henkeä ja illallispöytään noin 90 henkeä. Kokonaisuudessaan kerholle mahtuu hieman alle kaksisataa juhlavierasta.

Kerho on täynnä Lappeenrannan sotilaselämään liittyviä tauluja ja muita taideteoksia sekä muistoesineitä. Esineistö on eri perinneyhdistysten ja kiltojen omaisuutta. Voimakkaimpana kerholla näyttäytyvät tietysti Lappeenrannan vahvat Rakuunaperinteet.

Juhlasali on kerhon hienoin tila. Sen seinällä arvokkaimmalla paikalla roikkuu rakuunoiden perinnekomentajan, marsalkka Mannerheimin muotokuva. Rinnallaan hänellä on vasemmalla hakkapeliittakomentaja Torsten Stålhandsken kuva sekä oikealla kerhon perustamisen aikaina Suomen Rakuunarykmentin komentajana toiminut Oscar Theodor Schauman, joka henkilökohtaisesti valvoi rakennustyön edistymistä vuosina 1890-1891.

Rakennuksen pohjoispääty on nimetty Rakuunapääksi Lappeenrannassa palvelleiden rakuunajoukkojen mukaan. Sen seiniä täyttävätkin rakuunakomentajien muotokuvat.

Eteläpäätyä kutsutaan Tykistöpääksi vuoteen 1980 asti Lappeenrannassa palvelleen ja sittemmin Vekaranjärvelle siirtyneen Karjalan Tykistörykmentin mukaan. Tykistöpäähän sisääntullessa huomio kiinnittyy Mannerheimin ampuman tiikerin taljaan. Tykistöpään veteraanisalissa säilytetään neljän Lappeenrantalaisen Mannerheimristinritarin taulua.