A la Carte
Ruokalista ja annokset, joilla on tarina

Upseerikerhon keittiössä tuomme pöytään puhdasta ja laadukasta ruokaa perinteisiä raaka-aineita hyödyntäen. Reilut annokset maustamme tuhansilla tarinoilla, jotka kertovat Upseerikerhon perinteistä ja kerhorakennuksen tapahtumista jo vuodesta 1890. Kerhon tarjoilusta nauttivat upseerit ja herrasmiehet, nyt myös kaikki lappeenrantalaiset ja kaikki hyvän ruoan ystävät.

Syksyn 2018 ruokalistan ja sen annokset ovat laatineet ammattitaidolla keittiömestarimme Ulla Liukkonen ja kokkimme Ilpo Ilves. Suosimme tuoreita raaka-aineita ja lähiruokaa.

Viinisuositukset hovimestarimme Heidi Hynninen.

À La Carte lista ja annokset valmisteilla!

Menu Alfons Sundblad

Upseeriklubin valmistuttua vuonna 1890 Piensaimaan ja Rantaraitin välisistä hyötypuutarhoista ja kasvimailta saatiin tuoreita vihanneksia ja juureksia lisukkeeksi tai pääruoaksi.

Kasvisalkupala.

Talon kasvispihvit, pasternakka- ja punajuuripyree ja porkkanarakuunakastike.

Paahdettua tofua, mansikka coulis.

Tuoreita marjoja.

35,40€

Viinipaketti:

Riesling Terassen Markus Huber, Itävalta €

Punaviini Zenato Valpolicella Superiore, Italia €  tai

Valkoviini Grüner Veltliner Terassen, Itävalta €

Perelada Cava Brut Rosé, Espanja €

Menu Upseerikerho

Upseeriklubin, kuten myös kaikkien Rakuunamäen 42 rakennuksen piirustukset on signeerannut silloisen rakennusylihallituksen ylitirehtööri Sebastian Gripenberg. Rakennustöiden ylin johto oli uskottu yliarkkitehti John Lybeckille. Urakkatarjouskilpailun voitti viipurilainen rakennusurakoitsija Antti Wiklund. Upseeriklubirakennuksen otti vastaan rakuunoiden komentaja everstiluutnantti Waldemar Schauman 5.12.1890.

Tartarpihvi.

Porkkanasorbettia.

Hirven pihvi, suppilovahverokastike.

Kaksi juustoa, hilloa ja pähkinää.

Mustikkaa, vaniljaa, kauraa.

58,50 € 


Viinipaketti

Riesling Terassen, Markus Huber, Itävalta €

5 Fincas Reserva, Espanja €

Grahams Port-viinejä,Portugali (joita teillä taitaa olla talossa)

Lenz Moser Prestige Beerenausleese, Itävalta €

tai Donna Fugata Kabir, Italia, €

Alkuruoat


Pääruoat


Jälkiruoat


Lasten annokset

Saimaan Saaressa pikkuinen ahven!

Paistettua ahventa, sitruunakastiketta, perunasosetta 

11,50€

Popsi porkkanaa ja pikkuisen lihaa

Naudan sisäfilepihviä, hunajaporkkanaa, ranskalaisia

12,00€

Ne makoisat Ullan pullat

Jauhelihapullat, muussia ja salaattia

9,50€

Makiaa, makiaa just nyt

Jäätelöä, karkkii ja kinuskikastiketta

6,50€

Juomasuositus

Maitoa, vesikin käy. Limpsoja ei suositella kuin känkkäränkkä-tilanteessa.

0,50€

Viinilista