Lounas
Reilusti herkullista ruokaa.


Herkuttele joka arkipäivä

Lämpimästi tervetuloa Ravintola Upseerikerhon monipuoliselle ja maittavalle lounaalle!  Erinomainen palvelu on meille sydämen asia. Buffet lounaaseen sisältyy runsas salaattipöytä, leivät ja levitteet, jälkiruoka sekä kahvi tai tee, ja tietenkin vesi.

Lounas tarjoillaan ma - pe klo 11.00 - 14.00.

Keittolounas 7.80 €

Koko lounas 12.50 € (Sopimusasiakkaille 9.80 €)

Sopimusasiakkaaksi? Ota yhteyttä täyttämällä yrityksen tiedot yhteydenottolomakkeelle! Otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

LOUNASLISTA VIIKKO 51, 17.-21.12.2018


Maanantai

Kana-kasviskeitto LG

Jauhelihapihvit sipulikastikkeella LG

Kalaa pinaattikastikkeella LG

Päivän salaatti: Jokirapusalaatti LG


Tiistai

Hernekeitto ja pannukakkua LG

Häränpaistia punaviinikastikkeella LG

Turskaa sitruuna-voikastikkeella LG

Päivän salaatti: Broileri-Ceasarsalaatti L


Keskiviikko

Upseerikerhon Joulubuffet


Torstai

Juustokeitto G

Maksakastike LG

Broileria ja kasvisohrattoa LG

Päivän salaatti: Lohisalaatti LG


Perjantai

Petteri Punakuonon keitto LG

Bratwurstia ja hapankaalia L

Savulohta Tartarkastikkeella LG

Päivän salaatti: Paahtopaistisalaatti LG


Lounaslistamme suunnittelevat keittiömestari Ulla Liukkonen ja kokki Ilpo Ilves.

Joululounaat

Viikolla 51, 17. - 21.12.

Tule nauttimaan herkullinen joululounas Rakuunapäädyn buffettepöydästä ma - to klo 11.00 - 14.00.

Tykistöpäässä normaalilounas.

Alkuruoka

  • Silliä talon tapaan
  • Tomaattisilakoita
  • Graavilohta

Salaatit

  • Vihreäsalaatti
  • Tomaatti-sipulisalaatti
  • Perunasalaatti
  • Sienisalaattia
  • Rosollia

Pääruoka

  • Itse paistettua kinkkua
  • Kinkun kastike
  • Lanttu- ja porkkanalaatikot
  • Keitetyt perunat
  • Päivän kala
  • Talon leipää, levite ja voi
  • Jälkiruoka vaihtelee päivittäin.

Hinta 23,00 € Lapset alle 4 vuotta ilmaiseksi, lapset alle 12 vuotta 9,00 €.

Varaa pöytä pienelle tai isommalle ryhmälle.

  • upseerikerho@lappeenrannanupseerikerho.fi
  • tai puhelimitse 050 555 8040 tai 050 447 1185, mieluiten klo 14.00 jälkeen

Upseerikerhon tarinat 

Upseerikerholla tapahtuu

Upseerikerho on kaikille avoin ravintola, jolla on tuhansia tarinoita kerrottavaksi ja kuultaviksi.

Julkaisemme tällä sivulla kerran viikossa muutamia tarinoista. Tarinat kokosi Antti Rinkinen tutkimalla, etsimällä ja haastattelemalla henkilöitä, joilla oli hauskoja tarinoita kerrottaviksi.

Lisää tarinoita kuulet Ravintola Upseerikerhon esittelyissä ja teemapäivällisillä sekä tietysti ruokalistalta, joista annokset muuttuvat makuelämyksiksi, jotka voit kokea vain Upseerikerholla.

Tarinoiden tapahtumapaikka on Upseeriklubi Lappeenrannassa Rakuunamäellä, jo 128 vuotta. 

Kuvassa julkisivupiirustukset vuodelta 1890.

Ruokaryyppy

Enemmän kokemusta

Lappeenrannan vierailullaan Mannerheim siirtyi illan päätteeksi kabinettiin seurueineen. Kunnialähettiupseeri luutnantti Petander jäi eteisaulaan. Pian Mannerheim pyysi Petanderin sisään, eteen ilmestyi lohivoileipä ja snapsilasi.

Mannerheim alkoi kaataa snapsin luutnantille, joka kuitenkin halusi itse kaataa, ettei marsalkan olisi tarvinnut vaivautua.

"Kiitoksia, luutnantti. En tarvitse apua. Luulen, että minulla on enemmän kokemusta tämän käsittelystä", sanoi Mannerheim.

Ruokaryyppy

Ruokaryyppy on pieni viinaryyppy (4 cl) Koskenkorvaa, Vodkaa, Jaloviinaa tai akvaviittia. Yksinkertaisimmillakin aterioilla tunnetaan tuloryyppy, ruokaryyppy, hampaanhuuhteluryyppy ja lähtö- eli piiskaryyppy. Aterialla voidaan nauttia ruokalajien mukaan ryyppyjä mm. kalaryyppy, paistiryyppy ja rapuryyppyjä.

Upseerikerholla ruokaryyppy on usein Rakuunamalja; Koskenkorvaa hyvin jäähdytettynä, piripintaan snapsilasiin kaadettuna.

Marskin ryyppy

Marskin ryyppy on marsalkka Mannerheimin nimeen liitetty snapsina nautittava väkevä alkoholiannos. Lähteiden mukaan on tärkeää, että juoma on kaadettu lasissa piripintaan tai pintajännityksen ansiosta jopa hiukan kukkuralleen ja että juoma tarjoillaan jääkylmänä ja juodaan läikyttämättä.

Marskin ryypystä on useita tietoja, yhden mukaan sekoitukseen kuuluu litra Rajamäen akvaviittia, 2 cl kuivaa ranskalaista vermuttia ja 1 cl giniä.

Lähde: Mikko Uola 2002: Marskin ryyppy

À la carte 

Saatavilla nyt myös lounasaikaan!

Edustuslounas

Upeat puitteet ja erinomaiset tarjoilut.

Tee pöytävaraus nyt

Tee varaus lomakkeella, niin vahvistamme sen sinulle sähköpostitse mahdollisimman pian. Voit myös soittaa meille numeroon 050 555 8040 arkisin klo 14 jälkeen.

Tutustu käyttöehtoihin


Tilaa uutiskirjeemme!



Ravintola Upseerikerho

Lounas ma-pe 11-14
À la carte pe 14-20, la 14-20
puh. 050 555 8040 ja 050 447 1185 

Upseeritie 2, 53900 Lappeenranta 
upseerikerho@lappeenrannanupseerikerho.fi