Lounas
Reilusti herkullista ruokaa.

Herkuttele joka arkipäivä

Lämpimästi tervetuloa Ravintola Upseerikerhon monipuoliselle ja maittavalle lounaalle! 

Erinomainen palvelu on meille sydämen asia. Buffet lounaaseen sisältyy runsas salaattipöytä, leivät ja levitteet, jälkiruoka sekä kahvi tai tee, ja tietenkin vesi.

Lounas tarjoillaan ma - pe klo. 11:00 - 14:00.

Keittolounas 7.80 €

Koko lounas 12.50 € (sopimusasiakkaille 9.80 €)


LOUNASLISTA VIIKKO 42


MAANANTAI 15.10.2018 

Makkarakeitto L,G

Kaalikääryleet L,G

Porsaanfilee pippurikastikkeella, kermaperunoita L,G

Päivän salaatti: Vuohenjuustosalaatti G


TIISTAI 16.10.2018

Hernekeittoa ja pannukakkua M,L (G)

Tomaatti-mozzarellakalaa L,G

Härkää venäläiseen tapaan L,G

Päivän salaatti: Jokirapusalaatti L,G


KESKIVIIKKO 17.10.2018

Borssikeitto L,G

Maksakastike L,G

Broileria currykastikkeella L,G

Päivän salaatti: Broilerisalaatti L,G


TORSTAI 18.10.2018

Lohikeitto L,G

Lindströminpihvit L,G

Kasvispaella L,G

Päivän salaatti: Lohisalaatti L,G


PERJANTAI 19.10.2018

Herkkusienikeitto L,G

Porsaanleike havaijinkastikkeella L

Upseerikerhon Worschmack L,G

Päivän salaatti: Jokirapusalaatti L,G

Lounaslistamme suunnittelevat keittiömestari Ulla Liukkonen ja kokki Ilpo Ilves.

Upseerikerhon tarinat 

Upseerikerholla tapahtuu

Upseerikerho on kaikille avoin ravintola, jolla on tuhansia tarinoita kerrottavaksi ja kuultaviksi.

Julkaisemme tällä sivulla kerran viikossa yhden tarinoista. Tarinat kokosi Antti Rinkinen tutkimalla, etsimällä ja haastattelemalla henkilöitä, joilla oli hauskoja tarinoita kerrottaviksi.

Lisää tarinoita kuulet Ravintola Upseerikerhon esittelyissä ja teemapäivällisillä sekä tietysti ruokalistalta, joista annokset muuttuvat makuelämyksiksi, jotka voit kokea vain Upseerikerholla.

Tämä kuva on tarinoiden tapahtumapaikka, Upseeriklubi Lappeenrannassa Rakuunamäellä. Julkisivupiirustukset vuodelta 1890.

Ratsuväen malja

Hakkaa päälle!

Upseerikerhon ja rakuunoiden ikiaikaisiin perinteisiin kuuluu ratsuväen malja.

Siinä nostetaan vasen jalka pöydälle, laulaa luikautetaan laulun säe, huudahdetaan: Hakkaa päälle. Ja nostetaan malja - aina vasemmalla kädellä. Oikea käsi on varattu miekalle, jonka paikka on upseerin vasemmalla lonkalla. Vaikka juhla-asuun ei enää miekka kuulu, perinne jatkuu.

Maljan on johtanut joukko-osaston komentaja tai vanhin upseeri. Kaikki mukana olevat osallistuvat.

Ylös nostetaan aina vasen jalka - se muistuttaa ratsaille noususta. Laulu voi olla lähes mikä vain.

Kuvassa eversti Hannu Hyppönen Breitenfeldin päivän (7.9.1631) iltajuhlassa 8.9.2018 Lappeenrannan Upseerikerholla.

Karl Arnold Woldemar Majewski

Ratsumestari, eskadroonan päällikkö Hämen Ratsurykmentissä Lappeenrannassa

Komentopaikka kerhossa

Sotilaat olivat järjestäytyneenä taistelu-koulutukseen. Majewski antoi käskyn: "Vihollinen Antamoisissa. Eskadroona hyökkää ja tuhoaa vihollisen. Komentopaikkani upseerikerholla. Lähtekää."

Ryyppy on ruokaa

"Eikö kornetille ruoka kelpaa", kysyi Majewski, kun kornetti yritti kieltäytyä ryypystä.

Toinen näki unta

Majewski viihtyi kylmällä talvisäällä upseerikerhon yläkerran huoneessa ja sattui nukkumaan niin pitkään, että rykmentin komentaja tuli herättämään.

Lievät kehotukset eivät auttaneet, ja lopulta komentaja ärähti: "Täällä on rykmentin komentaja. Ratsumestari Majewski, nouskaa ylös!"

Majewski käänsi kylkeä ja sanoi: "Painu hiiteen."

Myöhemmin Majewski selosti komentajalle: "Tässä on nyt kaksi mahdollisuutta. Joko herra eversti on nähnyt unta tai sitten minä."

À la carte 

Saatavilla nyt myös lounasaikaan!

Edustuslounas

Upeat puitteet ja erinomaiset tarjoilut.

Tee pöytävaraus nyt

Tee varaus lomakkeella, niin vahvistamme sen sinulle sähköpostitse mahdollisimman pian. Voit myös soittaa meille numeroon 050 555 8040 arkisin klo 14 jälkeen.

Tutustu käyttöehtoihin


Tilaa uutiskirjeemme!



Ravintola Upseerikerho

Lounas ma-pe 11-14
À la carte pe 14-20, la 14-20
puh. 050 555 8040 ja 050 447 1185 

Upseeritie 2, 53900 Lappeenranta 
upseerikerho@lappeenrannanupseerikerho.fi